راهنمای ثبت نام و اخذ مجوز کار در رشته پرستاری برای ساکنان خارج از کانادا و همچنین افراد مقیم کانادا

فروردین ۲۰, ۱۳۸۷ توسط :   موضوع : اخبار پرستاری

هریک از هموطنان ایرانی که به کانادا مهاجرت می کنند، مایل هستند در صورت امکان در رشته تحصیلی خود مشغول بکار شوند و از تجربیات و سوابق قبلی خود نیز بهره مند شوند. با اینکه دولت کانادا ، امکانات و دوره های رایگان شغل یابی و آشنایی با بازار کار را برای تازه واردین تدارک دیده اما به دلیل تفاوت شرایط و نیازهای محیط جدید ، بعضی ها مسیرهای سخت و گاها طولانی را به همین منظور طی می کنند.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایرانیان مقیم تورنتو ، اگر پرستاران از یافتن شغل مرتبط با توانایی های خود دلسرد شوند به کارهای خدماتی روی می آورند. ضمن اینکه همچنان هدف خود را دنبال می کنند و اگر مسیر صحیح یافتن شغل مرتبط را بدانند، مایل خواهند بود به آن سمت گرایش یابند. و حتی در رشته خود ادامه تحصیل دهند.

وضعیت شغلی پرستاران در کانادا چگونه است؟

شرایط کار برای پرستاران در کانادا به مراتب از دیگر کشورهای جهان ، بهتر و مطلوب تر است. چه از نظر جایگاه اجتماعی ، چه مالی و چه امکانات ادامه تحصیل .

شرایط ورود به این شغل چی هست؟

به طور کلی ۷ شرط لازم را برای کار پرستاری در کانادا باید حائز بود که عبارتند از:

۱- داشتن مدرک معتبر کارشناسی پرستاری یا پرکتیس نرسینگ (مدرک تحصیلی شما مورد ارزیابی قرار می گیرد و خوشبختانه مدارک دانشگاه های ایران معمولا پذیرفته می شود. بخصوص دانشگاه های بزرگ کشور، اگر پذیرفته نشود درخواست گذراندن یک دوره بنام Refresh Course  بعمل می آید.البته گذراندن دوره مذکور مفید هم هست و بنده شخصا با اینکه شرایط لازم را داشتم ، باز هم دوره را گذراندم . خوشبختانه فقط برای رشته پرستاری  می توان هزینه مورد نیاز را که در حدود ۲ تا ۴ هزار دلار می شود، به صورت وام تهیه کرد. ( در صورت تماس علاقمندان با ایمیل اینجانب، می توانم در این زمینه اطلاعات لازم رو ارائه کنم). ضمنا در مورد ایران ارائه پایان نامه تحصیلی نیز مورد قبول واقع می شود.

۲- سابقه کار در رشته پرستاری  (ثابت کنید که در پنج سال گذشته حداقل ۱،۱۲۵ ساعت کار کرده اید. در غیر اینصورت باید در پنج سال گذشته دانشجوی یکی از رشته های پرستاری بوده باشید.)

۳- قبولی در امتحان رجیستری (RN)

4- اثبات توانایی قابل قبول نوشتن و مکالمه زبان انگلیسی یا فرانسه

۵- رجیستر بودن در کشوری که تحصیلات خود را به پایان رسانده اید، یا داشتن قابلیت لازم برای رجیسترشدن در آنجا

۶- اثبات شهروندی یا اقامت دائم کانادا و یا پناهندگی

۷- دارا بودن شرایط مناسب شخصی از جمله سلامتی روحی و جسمی و نداشتن هر نوع سوء سابقه که باعث جلوگیری از ادامه کار حرفه ای شده باشد

نحوه شرکت در امتحان رجیستری چگونه است؟  

هر کس در هر ایالت کانادا که مایل به خدمت باشد، باید با شرکت در یک امتحان ، از یکی از کالج های آنجا ، مجوز دریافت کند. البته منظور از کالج در این قضیه، آموزشگاه و کالج به مفهوم آموزشی آن نیست بلکه چیزی شبیه “سازمان نظام پرستاری ایران” است.برای مثال اگر مایل به کار در ایالت انتاریو باشد، باید در CNO (College of Nurses of Ontario) ثبت نام کند.

این کار را می توان حتی قبل از آمدن به کانادا نیز انجام داد.( کاری که اگر خود من می دانستم ، ۶ ماه از وقتم در این کشور به هدر نمی رفت!).

این را هم اضافه کنم که حتما لازم نیست دقیقا از کالج ایالت محل سکونت مجوز بگیرند، مثلا اگر کسی مایل باشد در ایالت بریتیش کلمبیا اقامت کند ، یا فعلا آنجا اقامت دارد و نمی خواهد در آینده در آن ایالت کار کند، می تواند از کالج های انتاریو مجوز بگیرد . امتحان به صورت سراسری است و هنگامی که کسی مجوز یا رجیستری خود را گرفت، می تواند با مباغی پول آن را تبدیل کند.( فقط در ایالت کبک برای تبدیل رجیستری می بایست امتحان زبان فزانسه را نیز گذراند)

اگر کسی در تورنتو اقامت داشته باشد، می تواند برای ثبت نام ، به صورت حضوری به CNO مراجعه نماید. کافیست از تقاطع خیابان های یانگ و بلور، با ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیاده روی به سمت غرب، به کالج برسیم.

متقاضی باید طی نامه ای خطاب به کالج پرستاری، اطلاعات زیر را یا از طریق ایمیل  cno@cnomail.org و یا به صورت پستی به نشانی : ۱۰۱ Davenport Road, Toronto, Ontario, M5R 3P1برای آنها بفرستد:

شما باید در این نامه اطلاعات زیر را درج کنید:

نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد، جنس، نشانی پستی، آدرس جایی که در ایران رجیستر هستید( وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، استان ، شهرستان و اگر موسسه خصوصی باشد تحت کدام دانشگاه علوم پزشکی)، دانشگاهی که در آن تحصیل کرده اید، سال های تحصیل و سالی که مدرکتان را اخذ کردید.

پس از آن ، در صورتیکه کالج مورد نظر ، فرد را برای شرکت در امتحان RN واجد شرایط ( Eligible) بداند ، یک سری فرم برای او ارسال می شود که پس از پر کردن آنها به همراه مبلغ ۱۷۳٫۳۶ دلار کانادا به عنوان وجه ثبت نام  امتحان برای آنها ارسال می کند.( این مبلغ می تواند از طریق کارت اعتباری شخص یا افراد دیگر و یا از طریق حواله بانکی واریز گردد).

باید عرض کنم امتحان RN در کانادا ، سخت ترین امتحان نسبت به سایر کشورهایی که است که من قیلا شرکت کرده ام. البته منظورم این نیست که امتحان RN  کانادا علمی تر است، بلکه در واقع سبک و سیاق این آزمون برای دانش آموختگان ایرانی، کمی غریب است و مشکل به نظر می رسد.

اینجا بیشتر ، تکیه بر روی امور روانی و اجتماعی بیماران است که نمونه هایی از سوالات به همراه جواب تشریحی و منابع را در پایان تقدیم خواهم کرد.

متقاضیانی که هنوز به کانادا نیامده اند، و هم اکنون در حال گذراندن پروسه مهاجرتی شان هستند ،از طریق این لینک ها می توانند مراحل ثبت نام و امتحان را پیگیری کنند:

راهنمای اخذ مجوز پرستاری برای ساکنان خارج از کانادا

مدارک مورد نیاز و شرایط ثبت نام ساکنان خارج از کانادا

متقاضیان مقیم انتاریو هم باید به این لینک مراجعه کنند:

راهنمای اخذ مجوز پرستاری برای افراد مقیم انتاریو 

در مورد مدرک مورد نیاز برای زبان هم توضیح دهید:

مدارک مورد پذیرش به همراه حداقل نمره به صورت زیر است:

۱- تافل رایانه ای: حداقل نمره کلی: ۲۰۳ ، حداقل نمره listening 19، حداقل نمره structure/writing 20 و حداقل نمره reading 20

2- تافل کتبی: حداقل نمره کلی: ۵۳۷ ، حداقل نمره در همه بخش ها ۵۳

۳- تافل اینترنتی (iBT): حداقل نمره کلی: ۷۴ ، حداقل نمره listening 18، حداقل نمره writing 14 و حداقل نمره reading 19، حداقل نمره speaking 26

4- میشیگان: (MELAB) 75
5- آیلتس: ۶٫۵، که باید نمرات هر سه بخش listening، writing وreading  ۶٫۵ باشد.

۶- TOEIC نمره کلی ۷۲۰، با حداقل ۳۵۰ در listening وreading 

۷- CELBAN یا Canadian Language Benchmarks Assessment for Nurses ، ، حداقل نمره listening 9، حداقل نمره writing 7 و حداقل نمره reading 8

توانایی مکالمه زبان یا speaking نیز با یکی از نمرات زیر مشخص می شود:

نمره ۷ در آیلتس

نمره ۵۰ در TSE

نمره ۳ در MELAB

نمره ۸ در CELBAN

برای زبان فرانسه هم می بایست امتحان de français international (TFI) را با حداقل ۷۵۰ گذراند.

اما سوالات مختلفی که ممکن است درباره مدرک زبان پرسیده شود:

سوال اول: آیا تحصیل پرستاری در دانشگاه های انگلیسی زبان، ما را از ارائه مدرک زبان بی نیاز می کند؟

اگر متولد یکی از کشورهای زیر باشید و ۳ تا ۴ سال به صورت فول تایم در آنها به تحصیل اشتغال ( سال های پایانی دبیرستان یا دانشگاه) داشته باشید ، نیاز به ارائه مدرک زبان نخواهید داشت.( یا متولد آنجا نباشید و فقط دوره را گذرانده باشید، فرقی نمی کند).

یا اینکه قبل از تحصیل ، امتحان زبان را در آنجا داده باشید.

Antigua
Australia
Bahamas
Barbados
Bermuda
Botswana
British Virgin Islands
Cameroon
Canada
Cayman Islands
Dominica
Ethiopia
Ghana


Grenada
Guyana
Ireland
Jamaica
Kenya
Malawi
Mauritius
New Zealand
Nigeria
St. Kitts and Nevis
St.

Lucia

St. Vincent
Seychelles
Sierra Leone
Singapore
South Africa
Trinidad and Tobago
Uganda
United Kingdom
United States
Virgin Islands
Zambia
Zimbabwe

برای زبان فرانسه هم مشابه شرایط بالا در کشورهای زیر:

Belgium
Benin
Burundi
Cameroon
Canada
Chad
Congo
Djibouti
France
French Guyana
French Polynesia
Guadeloupe
Guinea

Haiti
Ivory Coast
Lebanon
Madagascar
Mali
Martinique
Morocco
Rwanda
Seychelles
Senegal
Switzerland
Zaire (Congo)

سوال دوم: من به مدت ۱۲ سال در انگلستان مشغول بودم ، آیا این سابقه کار کافی است؟اگر به عنوان پرستاری مشغول بودید و در یکی از کشورهای زیر رجیستر شده باشید ، مجوز شما مورد قبول واقع می شود:

Antigua
Australia
Bahamas
Barbados
Benin
Bermuda

Botswana British Virgin Is.
Cameroon
Canada
Cayman Islands
Chad

Dominica

French Guyana
Djibouti
Ethiopia
France
French Polynesia
Guadeloupe
Guinea
Guyana
Haiti
Ireland
Jamaica
Martinique
Senegal
New Zealand
Nigeria
St. Kitts and Nevis
St. Lucia
St. Vincent
Sierra Leone
Seychelles
South Africa
Trinidad and Tobago
United Kingdom
United States
Virgin Islands
Zaire

سوال سوم: من زبانم خوب است، آیا اگر غیر از لیسانس پرستاری، لیسانس زبان هم داشته باشم کافی هست؟

اینگونه موارد به صورت موردی قابل پرسش است ، بله من فردی را می شناسم که با داشتن لیسانس زبان ، مدرک زبان ارائه نکرد.

 البته موسسه های هستند که برای بحث زبان پرستاری مناسبند. مثل برنامه Professional English for Nurses and Midwives (CVIM500) که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر، به این سایت مراجعه کنید:http://ce-online.ryerson.ca.

  • آسان طب



همکاران ما از نظرات و پیشنهادات شما استقبال می نمایند

نظر يا مطلب خود درباره اين مقاله را بفرماييد
اگر مي خواهيد تصويري در كنار نظر شما نشان داده شود اينجا را امتحان كنيد . gravatar

*