نسل پنگوئن های امپراتور به علت تغییرات آب و هوایی رو به انقراض است

گرمایش زمین نسل پنگوئن ها را با خطر انقراض روبرو کرده است .
محققان می گویند: نسل پنگوئن های امپراتور به علت تغییرات آب و هوایی رو به انقراض است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ، محققان موسسه تحقیقاتی اقیانوس شناسی “وودز هول” در آمریکا با بررسی مدل های هواشناختی و مقایسه آن با مساحت مناطق پوشیده از یخ در قطب جنوب پیش بینی می کنند ۹۵ درصد جمعیت پنگوئن های امپراتور تا سال ۲۱۰۰ میلادی منقرض شود.
الگوهای جمعیتی پنگوئن های امپراتور در ۴۳ سال گذشته نیز در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است.

۹۳۶۰۵۴۶۰۴۵۹۸۶۴۵۶.jpg
بر این اساس، تا ۹۱ سال دیگر تنها ۶۰۰ جفت پنگوئن امپراتور در قطب جنوب زندگی خواهد کرد.
پنگوئن امپراتور، تنها نوع پنگوئن است که در زمستان سخت و سرد قطب جنوب تولید مثل می کند.
جمعیت انبوه این جانوران در هنگام زمستان مسافت های طولانی را بر روی یخ های قطبی راه پیمایی می کنند تا در عمق خشکی زاد و ولد کنند.
پنگوئن های ماده پس از گذاشتن تنها یک تخم، برای تغذیه راهی اقیانوس می شوند و پنگوئن نر تا زمان بازگشت جفت خود، برای مدتی طولانی عهده دار نگهداری و محافظت از جوجه اش می شود.

۷۶۵۹۸۷۴۶۹۰۸۹۵۴۶۰۳۴.jpg
هر چه سطح یخ های قطبی گسترده تر باشد، منابع غذایی پنگوئن های امپراتور فراوان تر است. کاهش سطح این یخ ها به معنی مشکل تر شدن ادامه بقای آنهاست.
استفانی جنووریه، سرپرست محققان موسسه وودز هول می گوید: برخلاف سایر گونه ها، به نظر نمی رسد پنگوئن های امپراتور بتوانند با تطابق الگوهای جفت گیری از انقراض نجات پیدا کنند.
او گفت: برخلاف بعضی دیگر از گونه های پرندگان قطبی که چرخه زندگی خود را تغییر داده اند، پنگوئن ها نمی توانند به سرعت خود را با محیط سازگار کنند.
به گفته جنووریه این مشکل زمانی حادتر می شود که متوجه سرعت بالای تغییرات آب و هوایی می شویم.

پنگوئن فرمانفرما یا پنگوئن امپراتور (Aptenodytes forsteri)

بزرگ‌ترین گونه پنگوئن است. این پرنده بر خلاف پرندگان دیگر، هرگز به زمین خشک پا نمی‌گذارد. او تمام عمر خود را یا در دریا و یا روی یخهای جنوبگان(قاره قطب جنوب) می‌گذراند فرمانفرمای ماده در فصل پاییز تخمگذاری می‌کند و در طول زمستان تاریک قطب جنوب پرنده نر روی تخمها می‌خوابد در طول این سه ماه پرندگان نر هیچ چیز نمی‌خورند و برای گرم شدن به همدیگر می‌چسبند.

ویژگی‌های جسمی
پنگوئن فرمانفرما بزرگ ترین نوع پنگوئن است. قد آن ۱/۱ متر و وزنش بیش از ۳۰ کیلوگرم است.دو جنس نر و ماده خیلی شبیه به هم به نظر می‌رسند.پنگوئن‌ها پاهایی دارند که از آنها برای شنا کردن استفاده می‌کنند ،پنگوئن‌ها دارای رنگ‌های متضادند ، شکمشان روشن تر است و پشتشان سیاه است.این رنگ بندی کمک می‌کند که موقعی که در داخل آب هستند خودشان را پنهان کنند و آن‌ها را از چشم شکارچیان پنهان می‌کند

پنگوئن‌ها دارای پرهای ضد آب و بَراقی هستند که به خشک نگهداشتن پوستشان کمک می‌کند. تراکم پرهای آن‌ها از بیشتر پرندگان بیشتر است. (حدود ۷۰ پر در اینچ مربع). پرهای پنگوئن‌ها هر سال می‌ریزد و پرهای جدید به جای آن‌ها رشد می‌کند

 ۷۸۴۵۶۳۹۸۷۵۴۰۶۵۴۳۵۶۳.jpg

تغذیه

پنگوئن‌های امپراتور گوشتخوارانی هستند که در دریا شکار می‌کنند. آن‌ها به طور عمده از ماهی ،ماهی مرکب و خرچنگ تغذیه می‌کنند.  این پرندگان در جستجوی غذا تا ‪ ۱۶۰‬کیلومتر از لانه خود دور می‌شوند تا به آب‌های سرد قطبی رسیده و در آن به جستجوی غذا بپردازند

 خاستگاه
همه پنگوئن‌ها در نیمکره جنوبی زمین زندگی می‌کنند ،پنگوئن‌های امپراتور روی توده‌های یخ ،در قاره قطب جنوب زندگی می‌کنند

تولید مثل
پنگوئن ماده یک تخم می‌گذارد و به دریا می‌رود. پنگوئن نر در یک دوره پرورش جوجه برای ۲۷ روز (در طول سردترین بخش سال قاره قطب جنوب) روی تخم می‌خوابد و آن را روی پاهایش گرم نگه می‌دارد و با شکمش آن در برمی گیرد.او جوجه‌اش را با شیری که به وسیله یک غده در لوله مری‌اش تولید می‌شود ،تغذیه می‌کند.در طول این مدت پرنده نر غذایی نمی‌خورد و به همین دلیل نصف وزن بدنش را از دست می‌دهد.

  • مجله اطلاعات پزشکی



همکاران ما از نظرات و پیشنهادات شما استقبال می نمایند

نظر يا مطلب خود درباره اين مقاله را بفرماييد
اگر مي خواهيد تصويري در كنار نظر شما نشان داده شود اينجا را امتحان كنيد . gravatar

*